Technische instructies online

Per training geven we hieronder aan wat er nodig is.

Tools for a Splendid Life

Stap 1. Je schrijft je hieronder in en betaalt de training. Je ontvangt dan een bevestiging.
Stap 2. Als je dat nog niet hebt, zorg je voor een (gratis) gmailadres of voor een google account dat gekoppeld is aan je eigen mailadres.
Stap 3. Wij voegen je gmail-adres toe aan alle lessen die op Youtube staan, hier kan een paar dagen overheen gaan. Je bent dan geautoriseerd en kunt de lessen bekijken.
Stap 4. Je krijgt een toegangscode voor Google Classroom. Je kunt deze code gebruiken om jezelf aan de groep toe te voegen. Ga naar classroom.google.com. In de rechter bovenhoek van je scherm selecteer je het plus-teken (+). Voer de code in en neem deel. De andere optie is dat wij je een uitnodiging toesturen. Je hoeft dan alleen je deelname te bevestigen. In deze ‘leeromgeving’ staan alle films, de minicolleges, de reader, de achtergrondinformatie en per les een aantal hulpvragen.
Stap 5. Erin duiken en oefenen!
Stap 6. Als je aan een livestreamsessie wilt deelnemers installeer je Google Hangout, zie onderaan deze bladzijde.

Overgave en Vertrouwen

Stap 1. Je schrijft je hier in en betaalt de training.
Stap 2. Je ontvangt een bevestiging. Wij voegen je gmailadres toe aan de deelnemerslijst voor Youtube, hier kan een paar dagen overheen gaan. Je bent dan geautoriseerd. Let op: je hebt hiervoor een gratis gmail-account nodig.
Stap 3. Je ontvangt een bevestiging van je toegang tot het besloten Youtube kanaal, tezamen met een link naar de eerste les.
Stap 4. Iedere week ontvang je een nieuwe link naar de volgende les, via Mailchimp. Je kunt er ook voor kiezen alle lessen in een keer te ontvangen.
Stap 5. Erin duiken en oefenen!
Stap 6. Als je aan een livestreamsessie wilt deelnemers installeer je Google Hangout, zie onderaan deze bladzijde.

Livestreamlessen

Stap 1. Je kiest hier een abonnementsvorm en je schrijft je hier ook in en betaalt het abonnement.
Stap 2. Je ontvangt een bevestiging.
Stap 3. Meld je per keer aan, je krijgt dan iedere keer een uitnodiging met link.
Stap 4. Zorg dat je de Google Hangout plugin hebt geïnstalleerd en deze hebt getest (zie hieronder voor de instructies).
Stap 5. Tune vijf minuten voor het begin van de sessie in.

Google Hangout

Dit is van belang voor de livestreamlessen op de maandag en dinsdag (los en in het kader van de trainingen).

Technische voorbereiding: we werken met Google Hangouts. Dit zijn de technische acties die je moet doen.

  1. Download de gratis Google Hangout plugin. Klik hier.
  2. Zorg ervoor dat je een Google Account hebt. Deze heb je bijvoorbeeld al zeker als je een gmail-adres hebt. Of zorg ervoor dat je ‘reguliere’ mailadres gekoppeld is aan je Google Account.
  3. Nadat je je hebt ingeschreven voor deze livestream les(sen) of voor een sessie in een training, krijg je per keer een uitnodiging met een persoonlijke link naar de Hangoutafspraak. Klik een paar minuten van tevoren op de Hangout en je bent erbij!
  4. Het is fijn om een koptelefoon of oortjes te gebruiken. De afleiding is dan het minste. Het kan uiteraard ook zonder.

Als je problemen bij de opstart van de Google Hangouts hebt, geef het door! We kijken dan even met je mee.