Splendid Business

Je werk en organisatie in de flow brengen!

Als ondernemer, bestuurder, manager maar ook als werknemer neem je dagelijks veel beslissingen en geef je richting aan de organisatie. Je opleiding en ervaring helpt je daarbij en ook je intuïtie. Toch kan er zomaar twijfel insluipen, want wanneer weet je zeker wat het beste besluit is? Ja achteraf. Maar dat is altijd te laat. Hoe neem je op het juiste moment de beste beslissingen? Hoe voel je aan wat er nodig is? Wat zijn de juiste analyses? Naar welke adviezen moet je luisteren? Welke kant gaat het op? Hoe stem je ratio en intuïtie op elkaar af? Soms heb je de goede flow te pakken en gaan dingen haast vanzelf en vallen ze in elkaar. En soms is het er gewoon niet en loopt het stroef en lijken dingen juist niet te lopen, alle goede bedoelingen ten spijt.

Intuïtie als betrouwbaar kompas

Steeds meer managers, bestuurders en ondernemers leren vertrouwen op het antwoord dat hun intuïtie hen vertelt. Het richting hieraan geven is soms lastig. Echt luisteren naar wat je intuitie vertelt en dit afwegen tegen wat je hoofd je vertelt. Daarbij heeft ook de organisatie, de mensen bij elkaar een gezamenlijke energie, een cultuur waarin je beweegt. ‘Energie’ lijkt misschien een vaag begrip. Maar ook weer niet. Want iedereen weet hoe het voelt als ergens een negatieve energie hangt. In die zin hangt alles samen met energie. Mensen en organisaties hebben hun onmiskenbare energie en die kun je leren kennen. Dat kan je doen door de energie te laten lezen (‘readen’) of zelf te leren duiden. Ook de energie van een organisatie kan je ‘lezen’.  Zoals je een systeem-opstelling kunt doen, kun je ook energetisch kijken wat speelt. Splendid Business kan je hierbij helpen door zichtbaar te maken wat de heldere onderstroom, de richting van het bedrijf is en wat aan de andere kant de flow belemmert.

Wat doen we?

Je kunt jezelf bekwamen (in een van onze opleidingen of reizen), of je kunt ons inschakelen voor een reading van jezelf of van een organisatie. We begeleiden op deze manier veel ondernemers en managers bij het leren kennen van de essentie die in de energie zichtbaar is. Vaag? Allerminst. Helder juist. Na een reading of een training weet je wat je te doen staat.

We hebben het volgende menu, waaruit je zelf kunt kiezen wat voor jou en/of je organisatie aan de orde is.

Splendid Menu voor organisaties die vooruit willen

Readings

Onze consulten worden gedaan door ervaren readers, die zelf ook uit het bedrijfsleven komen en geschoold zijn in het neutraal en nauwkeurig waarnemen van de energie, van datgene dus dat zich onder de oppervlakte afspeelt. In de readings krijg je in anderhalf uur een schat aan informatie over wat er nu werkelijk in essentie speelt. We horen vaak terug dat je in een reading meer informatie krijgt dan na drie maanden onderzoek in je organisatie.

Organisatiereading

We kijken naar de organisatie en waar nodig naar jouw rol in dit geheel.

Persoonlijke reading

Hier sta jij centraal. Afhankelijk van je vraag kijken we naar jouw relatie met de organisatie, of kijken we breder, naar je loopbaan, je doeleinden en je keuzes.

Workshops en trainingen

Workshop dagdeel

We geven losse lezingen en workshops, in combinatie met korte readings voor alle deelnemers. Het brengt spirit en enthousiasme en het maakt de deelnemers open naar elkaar. Erg leuk om met je team te doen. Meestal doen we dit in een dagdeel, het kan ook uitgebreid worden tot langere trainingen over bijvoorbeeld energiemanagement, intenties en doeleinden.

Trainingen

Voor managementteams geven we ook trainingen van meerdere dagdelen, bijvoorbeeld aan de hand van vragen over visie en richting.

Open trainingen

We geven zowel trainingen ‘live’ als via e-learning.

Gut feel

Iedereen kent dit: ‘Ik voel aan m’n water dat we dit besluit moeten nemen’. Maar waar zit nou dat water? Je schoolt hier je heldere intuïtie tot een betrouwbaar kompas in al je doen en laten

Besluiten nemen

Deze training borduurt voort op de vorige, maar kan ook separaat worden gevolgd.

Reizen

Cornwall, het land van Koning Arthur!
Arthur staat voor verbindend leiderschap met hart en ziel. Zijn ronde tafel staat hier symbool voor. Deze reis biedt ruimte om jouw diepste vragen met betrekking tot leiderschap, je werk en jezelf te onderzoeken. Het landschap van Cornwall met zijn oeroude plekken, is hiervoor de ideale lokatie. Ervaar het zelf en leer te vertrouwen op je ‘gut feel’!

De Splendid readers en trainers:

Tjeerd Gorter, Fysisch geograaf en trainer bewustzijnsontwikkeling

Martijn Rijnboutt, bedrijfspsycholoog

Marian Voigt, reader en (systemisch) coach

Suzanne Meinen

Niels Gotz

In Cornwall: