Rondreis Schotland

Rondreis door magisch Schotland, 30 juni t/m 10 juli 2016

DSC_0731

Een waanzinnige reis door Schotland! Na de landing bij in Edinburgh rijden we naar Roslynn Chapel. Dan gaat de reis via Kilmartin naar Mull, van waaruit we met de boot naar het beroemde pelgrimseiland Iona met de oude abdij gaan. We varen langs de basaltzuilen van Staffa. Vervolgens rijden en varen we langs woeste kusten door de mooiste gedeeltes van de Schotse Hooglanden, over het eiland Skye (“If you cannot see Skye it’s raining and if you can see Skye, it soon will be raining!”). We brengen een bezoekje aan Callanish op de buitenste Hebriden, volgens sommigen het Stonehenge van het noorden. Dan gaat het verder via Ullapool naar de Orkneys met sommige van de mooiste megalithische overblijfselen. Wij verdenken deze plekken ervan dat hier oeroude ‘energiescholen’ waren, die aan de basis lagen van onder andere de Stonehenge-cultuur, we gaan het onderzoeken! Na de Orkneys maken weer vele, maar bijna nergens saaie autokilometers dwars door Schotland terug naar Edinburgh. We doen onderweg nog een 5000 jaar oude maar zeer levendige boom in Fortingall aan. Elf dagen lang genieten we van landschappelijke en geologische hoogtepunten, magische plaatsen, de oceaan, de groep, zalm bij een haardvuur, de lessen, de energie en de oneindigheid. Het is een ervaring, waarvan het zomaar zou kunnen zijn dat je die voor altijd mee zult dragen en waar je nog jaren plezier van gaat hebben

DSC06022

De hoogtepunten nog eens op een rij:

Roslynn Chapel: Volgens sommigen ligt hier de graal begraven. Volgens anderen is het helemaal geen voorwerp. De kerk heeft veel symboliek.
Iona: Hier staat een oude abdij vanwaaruit St. Columba Schotland kerstende. Vele koningen liggen hier begraven. Het eilandje wordt ook tegenwoordig nog druk bezocht door pelgrims.
Staffa: Dit eiland bestaat uit basaltzuilen, waarin ook grote grotten zijn uitgesleten, waaronder Fingal’s Cave.
Callanish op de buitenste Hebriden: het ‘Stonehenge van het noorden’… Wat een steencirkel…
De Orkneys: De Orkneys werden verlaten op het moment dat Stonehenge werd gebouwd. In Newgrange (Ierland) zijn voorwerpen gevonden die alleen van de Orkneys afkomstig kunnen zijn. De verdenking is dat Orkney een belangrijke en oeroude plek was om (in onze terminologie) energie te scholen. We gaan hier drie dagen lang onderzoeken!
The Fortingall Yew, mogelijk leeft deze boom al 5000 jaar.

De hele reis door is er energieles. Het is een avontuurlijke tocht, zowel buiten als binnen!

DSC06252

Programma van dag tot dag:

30 juni: Heenreis Amsterdam – Edinburgh en rijden naar Rosslynn Chapel. Daarna rijden via het megalithische centrum in Kilmartin naar Oban voor de overnachting.

1 juli: Varen naar Mull en om 12.00 boottocht naar Staffa

2 juli: Iona

3 juli: Rijden door de spectaculaire Hooglanden naar Fort William.

4 juli: Rijden door Skye en overtocht van Uig op Skye naar Harris en alvast naar de steencirkel van Callanish.

5 juli: In de ochtend wederom bezoek aan Callanish. Rijden en varen naar Ullapool.

6 juli: Rijden langs de kustweg naar het noorden langs de prominente landvormen van Stac Pollaidh, Suilven en Ben More Assynt. Dan de boot naar de Orkneys

7 juli: Maeshowe, Stenness, Ring of Brodgar en Skara Brae

8 juli: Bezoek aan Hoy

9 juli: Terugrijden via een 5000 jaar oude boom, de Fortingall Yew.

10 juli: Terugvlucht Edinburgh – Amsterdam

Organisatie van de reis

Reis en verblijf: We overnachten onderweg in hotels of groepsaccommodaties met meestal 2- en soms 3-persoonskamers. In sommige verblijven kunnen we, tegen een toeslag ook eenpersoonskamers voor je regelen. Het zijn soms lange ritten, maar de cadans van de oceaan en het reizen door waanzinnige landschappen helpen om alles een mooie plek te geven. In principe rijden we met een busje, bij grotere deelname, kan het nodig zijn om een auto te huren. Wil je voor dat geval bij je opgave vermelden of je in principe bereid bent te rijden?

De reis naar Edinburgh stemmen we van tevoren af en boek je zelf. Je hebt ook de mogelijkheid op eigen gelegenheid te gaan en bijvoorbeeld eerder te gaan of later terug te reizen of met de boot te gaan. De autohuur (busjes of auto’s) zit bij de prijs in en wordt door Splendid geregeld. Het kan zijn dat als er meer dan 8 personen zijn er iemand uit de groep een tweede auto bestuurt of dat we in overleg besluiten om met 3 auto’s te rijden.

Deelname: Voor iedereen. Tijdens de reis wordt lesgegeven en worden energetische en intuïtieve oefeningen gedaan, zodat je de informatie van de plekken gericht kunt ervaren en er het maximale uit kunt halen. Dit is een uniek aspect van deze reis, wat een enorme meerwaarde aan de ervaring geeft. Mocht je hier nog nooit in zijn geschoold, dan krijg je voorafgaande aan de reis een uitgebreide energie-les, individueel of met een groep, waarin je de basis intuïtie-scholing oefent. Je krijgt tevens een opname van een aantal oefeningen mee, zodat je ook thuis nog kunt oefenen. Aan deze oefeningen heb je erg veel, ook in je dagelijks leven. Voor de sessie betaal je een toeslag van €50 bovenop de reiskosten. Laat dit je niet weerhouden! Als je over dit alles vragen hebt, neem even contact op!

Leraar/reisleider: Tjeerd Gorter

Aantal deelnemers: 6-14. Als je je laat opgeeft kan het zijn dat sommige accommodaties vol zijn en dat we voor een enkele nacht moeten splitsen.

Kosten: Door de vele bootreizen, de lange tochten en de vele onderdakadressen is het geen goedkope reis. We hebben ons best gedaan zo krap mogelijk te begroten en de balans te vinden tussen comfort en betaalbaarheid. Deze reis is namelijk echt veel en veel te mooi om niet mee te maken…!

De reisprijs is € 1750. Dit is inclusief autohuur, bootreizen, toegangen, organisatie, lesgeld, 4x ontbijt en verzekering bij de ANVR. Boek je vóór 15 december dan krijg je €100 korting. Besluit je in 1x het gehele reisgeld te betalen, dan krijg nog eens €50 korting. In andere gevallen doe je een aanbetaling van 50%.
Omdat we soms kunnen kiezen tussen zelf koken of uit eten gaan, zijn de avondmaaltijden niet begroot, zo heb je dit enigszins in de hand. Niet inbegrepen zijn dus de vlucht, avondmaaltijden, lunches, koffie en thee onderweg en eigen uitgaven (reken op ongeveer €15-20 voor de avondmaaltijden buitenshuis en €160 voor de vlucht, bovenop de genoemde Splendid-reis prijs). Zo gauw je deelname bevestigd is en besloten is dat de reis doorgaat, krijg je de factuur voor de reis (hier kun je dus kiezen voor betaling ineens met korting of voor een gespreide betaling). Wil je op andere data heen of terugreizen? Dat kan ook, maar geef het even aan.

Splendid is via HT-wandelreizen aangesloten bij de SGR en ANVR. Je dient zelf echter ook een reisverzekering af te sluiten!

Opgave: Je kunt je hier opgeven. Wil je hierbij precies de namen zoals in je paspoort staan vermelden? Dit is van belang voor het boeken van je vlucht! De volgorde van inschrijving is bepalend voor plaatsing. Je zult zo spoedig mogelijk bericht ontvangen of je geplaatst bent of niet. Geef je zo snel mogelijk op, doe je dit voor 1 januari, dan krijg je 100 euro korting. De reis gaat zeker door! Er zijn nog wel een paar plekjes beschikbaar.