Boek Levend Land

Oude kennis en krachtplekken van de aarde als bron van transformatie

In het verre verleden leefde de mens in nauwe verbinding en samenwerking met de aarde, in de wetenschap dat ze ervan afhankelijk was en ook dat alles met alles samenhangt. Dit besef is in de loop der eeuwen in onze westerse samenleving op de achtergrond geraakt. Oude kennis over hoe de aarde, de natuur en haar systeem van krachtplekken functioneren en hoe je hiermee samenwerkt is nauwelijks nog bekend.

In Levend Land neemt Tjeerd Gorter je mee op reis langs oude en nieuwe kennis over de aarde. Er spelen in onze tijd flinke vraagstukken over hoe we met onszelf en met de aarde omgaan. Denk maar aan klimaat en milieu, aan de grote aantallen mensen met stress en burn-out of aan hoe we onze besluiten nemen, etc. Door opnieuw met bewustzijn betekenis aan de aarde toe te kennen, kunnen veel antwoorden op dergelijke vragen tamelijk simpel gevonden worden. Het boek bevat een groot aantal praktische handvatten om de aarde opnieuw te leren kennen en ervaren en vooral om de persoonlijke verbinding ermee op een diep niveau te beleven. En vooral is het een ode aan onze wonderschone planeet!

Over Tjeerd Gorter, de schrijver

Tjeerd is fysisch geograaf en trainer en facilitator op het gebied van intuïtie en bewustzijn. Sinds 2000 heeft hij vele reizen geleid. In eerste instantie vooral naar Engeland, Schotland en Ierland, later ook naar andere bestemmingen als Bretagne, Zuid Afrika, Malta en Italië. Regelmatig organiseert hij excursies in ons eigen mooie Nederland. Ook neemt hij graag teams en organisaties mee naar buiten, in binnen- en buitenland en zoekt hij de juiste gebieden uit, die passen bij de vraag van de deelnemers. In het leiden van de reizen komen Tjeerd’s beide vakgebieden volop tot hun recht. Het energiewerk verdiept de fysisch geografische kennis over de aarde en andersom houdt de geografie de intuïtieve beleving op de grond… De conclusie die je volgens Tjeerd kunt trekken: de aarde is een prachtige plaats vol schoonheid, inspiratie en heling! Laten we haar de plek in ons leven teruggeven die ze verdient en laten we ervan genieten!

Bestellen

Het boek is vanaf half mei 2019 hieronder op deze pagina te bestellen.