Rondreis door het noordoosten van Schotland

Van Rosslyn Chapel naar de Orkneys

De ongerepte landschappen, de eilanden, de talloze steencirkels, de tempeliers en zelfs ook verhalen over Arthur, Schotland is magisch. We kiezen deze keer voor het noordoostelijk deel. We starten bij Edinburgh bij de beroemde Rosslyn Chapel. Dan zetten we koers naar de berg Shiehallion. Dan is er nog de Fortingall Yew, volgens wetenschappers een al 5000 jaar levende taxus.
Daarna rijden in een keer noordwaarts en varen naar de Orkneys. Hier verblijven een aantal dagen tussen de megalitische bouwwerken.
Op de terugweg naar het zuiden verblijven we een aantal dagen in de oostelijke Cairngorms en Aberdeenshire. Een verrassende hoeveelheid prehistorische steencirkels wacht hier op ons! Tot slot slapen we een nacht in Edinburgh en zullen we in stijl plaatsnemen op Arthur’s seat.

Elf dagen lang genieten we van landschappelijke en (pre)historische hoogtepunten, magische plaatsen, de zee, de groep, zalm bij een haardvuur, de meditaties op de plekken, de energie en de oneindigheid. Het is een ervaring, waarvan het zomaar zou kunnen zijn dat je die voor altijd mee zult dragen en waar je nog jaren plezier van gaat hebben.

Een paar hoogtepunten op een rij:

Roslynn Chapel: Volgens sommigen ligt hier de graal begraven. Volgens anderen is het helemaal geen voorwerp. De kerk heeft veel symboliek.

De Schiehallion, de ‘Elfenberg’. Deze berg is al duizenden jaren van belang voor de volkeren die hier woonden. Een echte Axis Mundi. We zullen hem beklimmen!

The Fortingall Yew, mogelijk leeft deze boom al 5000 jaar.

De Orkneys: De Orkneys werden verlaten op het moment dat Stonehenge werd gebouwd. In Newgrange (Ierland) zijn voorwerpen gevonden die alleen van de Orkneys afkomstig kunnen zijn. De verdenking is dat Orkney een belangrijke en oeroude plek was om (in onze terminologie) energie te scholen. We gaan hier drie dagen lang onderzoeken! Sinds ons laatste bezoek zijn er belangrijke opgravingen gedaan bij de Ness of Brodgar, we zijn benieuwd wat er is bloot gelegd! Een van de speciale plekken in de Orkneys vinden we op het eiland Hoy, de Dwarfie Stane, een uitgeholde losliggende rots waar tijdreizen mogelijk lijkt…

De Cairngorms/ Aberdeenshire: Talloze megalitische constructies vinden we hier. We laten ons verrassen. De energie van de Megalietenbouwers is al jaren een gezonde verslaving gebleken, waar je vooral veel wijzer en aanweziger uitkomt…

De hele reis staan we gezamenlijk stil bij en op de plekken en resoneren bewust op de oude kennis van mens en natuur mee. Het is een avontuurlijke tocht, zowel buiten als binnen!

Programma van dag tot dag:
Dag 1: Heenreis Amsterdam – Edinburgh en rijden naar Rosslynn Chapel. Daarna rijden we in de richting van de Schiehallion voor de overnachting.
Dag 2: Beklimming Schiehallion
Dag 3: Fortingall Yew en reizen naar de Orkneys
Dag 4: Maeshowe, Stenness, Ring of Brodgar en Skara Brae
Dag 5: Isle of Rousay: Aantal tombes
Dag 6: Mainland van de Orkneys revisited
Dag 7: Isle of Hoy: Dwarfie Stane
Dag 8: Rijden naar Aberdeenshire
Dag 9: Bezoek van een aantal van de vele steencirkels en andere constructies
Dag 10: Vervolg in de Cairngorms en terugrijden naar Edinburgh
Dag 11: Arthur’s Seat en terugreis

Data9 t/m 19 juni
Reisleiding Tjeerd Gorter
Hoe reizen we?We reizen vanaf Edinburgh. De kosten zijn inclusief de vlucht naar Edinburgh. Kom je op een andere datum aan of kies je voor een andere vervoerswijze, geef dit dan bij je opgave aan. Het staat je uiteraard vrij om eerder aan te komen of later terug te reizen.
Ter plaatse reizen we in een busje, eventueel aangevuld met een extra auto.
De AccommodatiesJe overnacht in tweepersoonskamers in hotels, een hostel en een landhuisachtige setting.
Aantal deelnemers8-12
Kosten€1.275, inclusief vlucht, overnachtingen, vervoer ter plaatse, diverse ferries, toegangen, begeleiding en lessen, Calamiteitenfonds, SGR en ANVR. Lunch, diner en eigen uitgaven zitten niet bij de prijs in.
Inschrijven Stuur een mail aan info@splendid-life.nl. Inschrijving gaat op volgorde van inschrijving. Bij voldoende deelname volgt je formele opgave.