Terpen en de rand van het Waddengebied

Het was een van de revelaties van het excursieprogramma van de afgelopen jaren, de excursie naar Friesland. Onverwachte energiepareltjes in de Friese bodem rijgen zich hier aaneen.

Een groot deel van Friesland is ontstaan door inpoldering van gebieden die regelmatig onder water liepen vanuit de zee. In de excursies proberen we door te dringen tot de kern van het betreffende landschap. We starten deze dag dan ook met een kort bezoek aan het buitendijks gebied. Zo krijgen we een gevoel over de weidsheid en oneindigheid.

De eerste bewoners wierpen terpen op om droge voeten te houden. We bezoeken er een aantal van: onder andere Hogebeintum en Aalsum. We doen natuurlijk ook Dokkum aan.

Overal concentreren we ons en dringen door in de kracht en helderheid van de plaatsen en gaan schoon en gevuld weer terug.

Datum en tijd23 juni, verzamelen om 10 uur aan de rand van het Waddengebied op de parkeerplaats voor Restaurant de Zwarte Haan. Deze is nog niet open, dus zorg zelf voor wat te drinken. Toiletten zijn hier ook niet aanwezig. Hou daar op je heenreis rekening mee.
ExcursieleidingTjeerd Gorter
Kosten€35. Studenten van de Grote Reis met het volle pakket krijgen hierop 25% korting.
Voor wie? Iedereen
OpgevenHieronder via de site. Splendi studenten kunnen een mail sturen.
MeenemenKleren aangepast aan het weer. Iets te eten/drinken voor onderweg. We gaan wel ergens koffie/soep doen, maar geen uitgebreide lunch. Dat haalt de energie wat uit de dag.

Boeken

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.