Rondreis Ierland

Het land waar de sluier tussen hemel en aarde nét wat dunner is!

In Ierland en bij de Ieren lijkt de sluier tussen hemel en aarde net wat dunner dan bij ons. Er hangt hier een soort magie in de lucht. Het land heeft ook nog eens een prachtige natuur, een groot aantal megalitische hoogtepunten en een heerlijke sfeer. Als je eenmaal in dit land bent geweest, zit het in je hart.


De tombe op de Knocknarea. Volgens de overleveringen ligt hier Queen Maeve, een oude Aardegodin. In latere verhalen werd ze meer en meer een oorlogsgodin. Op de top voel je zelf al heel snel welk verhaal voor jou het meeste klopt.

We starten deze reis net ten noorden van Dublin bij de beroemde megalitische constructies van bijvoorbeeld Newgrange en Knowth.  Dan trekken we noordwestwaarts via de tombes van Loughcrew naar de omgeving van Sligo. Hier bezoeken we het bergje, de Knocknarea waar Queen Maeve, een oergodin van het land begraven zou liggen. Via Errew Abbey middenin de leegte van het graafschap Mayo trekken we naar Connemara naar Letterdyfehouse. Vanuit deze magische plek bezoeken we een van de Aran Islands, dwalen we door Connemara en beklimmen de oude pelgrimsberg de Croagh Patrick.
Op de terugweg doen we het legendarische Tara aan. Hier zouden in de prehistorie de koningen worden gekroond.


The Stone of destiny op Tara. De aanstaande koning legde zijn hand op deze steen. Als de aarde vervolgens zou brullen van plezier, dan was dit de rechtmatige leider. De aarde geeft het leven en de koning zorgt ervoor!

Het programma van dag tot dag:

Dag 1: aankomst in Dublin, bezoek aan de tombe van Fourknocks en rijden naar het onderdakadres.

Dag 2: Tombes van Newgrange, Knowth and Dowth.

Dag 3: Rijden naar Sligo via Loughcrew. Mogelijk bezoek aan de tombes van Carrowkeel.

Dag 4: Queen Maeve op de Knocknarea

Dag 5: Rijden via Errew Abbey naar Connemara

Dag 6: St. Patricks Well

Dag 7: Beklimmen Croagh Patrick

Dag 8: Aran Islands

Dag 9: Terugrijden via Tara naar Dublin en terugreis


De hellingen van de Croagh Patrick. Op de laatste zondag van juli (Reek Sunday) beklimmen duizenden pelgrims deze berg om hun zonden los te laten. Ook wij beklimmen deze berg en resoneren hier op het sprankelende samenspel van aarde en kosmos.

Data22 t/m 30 augustus
ReisleidingTjeerd Gorter
Aantal deelnemers8 - 12. Bij meer dan 8 is het van belang dat 1 van de deelnemers ook een auto wil rijden.
Hoe reizen we?We reizen in een busje, eventueel aangevuld met een extra auto. We slapen in verschillende accommodaties: een B&B bij Dublin, een hostel achtig huis bij Sligo en een landhuis in Connemara.
Kosten€ 1.295 en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
De kosten zijn inclusief de begeleiding, de overnachtigen, toegangen, boot naar de aran islands met fietshuur, het vervoer ter plaatse (busje: in verband met het hoogseizoen zijn deze kosten relatief hoog). Niet inbegrepen zijn de reis naar Ierland en de maaltijden. In het B&B is het ontbijt uiteraard wel inbegrepen. In de overige lokaties regelen we dit zelf. De vlucht of de boot- en treinreis boek enbetaal je zelf, nadat het ja-woord voor de reis is gegeven. De overnachtingen zijn berekend op basis van een gedeelde tweepersoonskamer in het B&B en in Letterdyfehouse. Het hostel is ruim en groot genoeg voor privacy maar wat apart ingedeeld. Wil je in de eerste en laatste lokatie een eenpersoonskamer dan is er een toeslag van €100.
InschrijvenStuur een mail aan info@splendid-life.nl. Inschrijving gaat op volgorde van inschrijving. Je krijgt als de reis definitief doorgaat, later nog een formele inschrijvingslink van HT. Geef bij je inschrijving aan of je een 1-persoons kamer wilt of dat delen geen bezwaar is.


De bijzondere Aran Islands. Een maanachtig kalklandschap met diepe door oplossing in water ontstane geulen.