Over ongebaande paden naar de toekomst

Een praktische buitentraining om je reisrugzak te vullen

Omdat we de komende jaren toch ongebaande paden moeten gaan, kunnen we er maar beter van genieten…

Als er iets is wat wel duidelijk wordt in deze tijd, is dat de controle die we over het leven dachten te hebben, uiteindelijk niet werkt. We dachten met onze technologie alles te kunnen en te kunnen voorkomen. Toch lag opeens de collectief door ons gecreëerde wereld stil. Er kan altijd iets gebeuren… Niets blijkt zeker in een steeds veranderende wereld. Eigenlijk is het leven een ongebaand pad en nooit saai. En dat is het altijd al geweest.
Ons hoofd vindt dat misschien maar lastig te accepteren en zal zo snel mogelijk regels verzinnen om een vergelijkbare ramp in de toekomst te voorkomen. Op weg naar de volgende schijnzekerheid. Deze manier van lopen brengt ons uit het ‘nu’ en veroorzaakt uiteindelijk altijd onbalans.

De positieve kant van dat niets vaststaat, is dat we dus ook ieder moment zomaar kunnen veranderen wat we willen, dat niets vaststaat en dat we dus altijd iets nieuws in gang kunnen zetten en oude patronen kunnen omdraaien. Dat werkt vooral heel goed als je het met hart en ziel doet, vanuit je kern, vanuit de energie, vanuit vertrouwen en vanuit natuurlijke principes (heb je ooit een rivier de eigen stroom zien controleren?).

Het is tijd om weer af te dalen uit de toren van ons hoofd en af te stemmen op onze eigen natuur en op de aarde waarop we leven. Hier vinden hebben we alles wat we nodig hebben: ons verlangen en onze diepere intentie, onze levenslust, onze moed, zin in avontuur, creativiteit, aanpassings- en afstemmingsvermogen, vertrouwen en overgave, liefde en kracht. Fijne kwaliteiten om je reisrugzak mee te vullen en je levensreis mee te vervolgen. Automatisch laat je oude gewoonten en schijnzekerheden los! Je kunt deze dagen prima nagaan wat echt van waarde is, welke kant je op gaat en hoe je dat zou kunnen doen en ‘zijn’…

We doen dit buiten, gedurende twee (niet aansluitende) dagen. We bezoeken twee gebieden, waar we het principe van de ongebaande paden zo goed mogelijk kunnen ervaren. We wandelen, soms staan we stil en concentreren we ons op een van de thema’s. Deze dagen bieden een mooie gelegenheid om je weer even tot in je cellen te realiseren wat voor jou echt van waarde is, hoe je je levenslust tot in al je vezels kunt voelen, wat je nog wel en wat je juist niet meer doet. Het geeft je handvatten om je eigen pad met al je levensenergie en je ‘zijn’ al lopende te vormen.

Een van beide dagen zal zijn in het Horsterwold bij Zeewolde in Flevoland. Een groot terrein van open en half open vlaktes, water en bos waar we vrij mogen struinen…  De tweede bestemming wordt nog onderzocht.

Data: 

20 juni en 4 juli, 10.00 – 17.00

Voor wie: Je hebt in elk geval een basistraining over energie en intuïtie gevolgd en je wilt even pas op de plaats maken, je rugzak opnieuw laadt, bewuste keuzes maken en onderzoeken vanuit welk punt jij je leven wilt leven.

Begeleiding: Tjeerd Gorter

Kosten: €100

Meenemen: eten, drinken, eventueel een zitmatje en wc-papier, kleding aangepast op het weer.

Reis: op eigen gelegenheid. Verzamelplaats wordt nog bekend gemaakt.