Ondernemers en -leiderschapsreis naar Cornwall en Devon, Engeland

“Van 10 t/m 15 oktober reizen we in de voetsporen van Koning Arthur op zoek naar oude kennis voor deze tijd

Leiderschap is van alle tijden en heeft in elke eeuw zijn eigen dynamische invloed gehad. De afgelopen 50 jaar hebben we ons gespiegeld aan vooral veel Angelsaksische management literatuur.Hier en daar begint er vaak een “hoog gaap gehalte” te ontstaan als het  ‘L…’ het woord valt. Tegelijkertijd is precies het omgekeerde ook het geval.

Nu alle systemen aan het veranderen zijn is een heel belangrijk kompas de manier waarop je omgaat met verandering. De kwaliteit van je besluiten en de manier waarop geven, meer dan ooit, richting aan een gelukkig en moeiteloos “ondernemend” leven. Of het nu gaat over je thuissituatie of je werk. Leiderschap is geen management technologie maar een “human condition”. De meest succesvolle leiders ontdekken dat er meerdere lagen zijn die met elkaar samenwerken en dat er een versneller is die een turbo maakt van alles wat je weet en leert.

Die versneller is je intuïtie of populair genoemd, je “gut feel”!

Wat weinig mensen weten is dat je je gut feel heel erg goed kunt trainen. Oefening baart letterlijk de kunst van het integreren en versnellen van je bronnen die je bij je draagt en helpt je de leider te zijn die weet waar hij voor staat en daarom magnetisch wordt voor zijn omgeving. In je “gut” zitten je doelen en je creativiteit. De twee elementen die de kern zijn voor een succesvol bedrijf en de samenwerking met anderen. Succesvolle leiders van deze tijd maken deze kwaliteit belangrijk.

“Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.” Steve Jobs

“I rely far more on gut instinct than researching huge amounts of statistics.” –Richard Branson

Wij hebben een nieuwe Angel-Saksische bron gevonden die hier heel veel over weet, een die je niet uitnodigt tot denken maar voelen. In 5 dagen nemen we je mee naar Zuidwest Engeland en treden in de voetsporen van Koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel. Arthur had volgens de verhalen een prachtige en zeer effectieve combinatie van idealen, doelen, gemeenschapszin, moed en visie. We nemen een kijkje achter zijn schermen. We moeten bekennen dat de wijsheid van Arthur en de zijnen al van duizenden jaren eerder dateert, wat nog terug te vinden is in het landschap… Je leert te putten uit deze oude en vergeten bronnen en symbolen van kennis en neemt het voor altijd mee naar huis.

Verder bestuderen we en passant de natuurlijke principes en processen die onze landschappen vormen en leren we daarvan. Tenslotte moeten onze transformaties op natuurlijke principes worden gefundeerd, dat is de enige garantie op een werkelijke duurzame ontwikkeling van onze wereld.

Gezamenlijk nemen we ook de tijd om in de grotere ontwikkelingen te schouwen en op het geheel af te stemmen.

Tijdens de reis is er gelegenheid om een persoonlijke, korte reading te krijgen over jou en je werk. De ervaring leert dat deze unieke reis door z’n inhoud en vorm een enorme vracht aan inzicht geeft en bijna altijd grote, positieve veranderingen initieert of bestendigt. De leiding is in handen van Jenny Elissen en Tjeerd Gorter.

 

Programma:

Voorbereidingsavond:  Je maakt hier kennis met Tjeerd Gorter en Jenny Elissen en onze manier van werken. Op deze avond laten we een aantal filmfragmenten zien over intuïtief leiderschap en de vragen van deze tijd. We zullen hier ook een aantal voorbereidende oefeningen doen. Deze avond wordt met de groep ingepland.

De reis:

11 oktober Vliegen op Bristol dan naar Glastonbury met de Tor en de abdij. Daarna rijden naar Bodmin Moor.

12 oktober Energie-les, Merlins Cave en Tintagel. Afstemmen op het landschap en op de grotere gehelen.

13 oktober St. Nectan’s Kieve en Boscastle. We volgen de contouren van de prehistorische afbeelding van een ‘grote beer’ in het landschap. Arthur betekent in de oude taal ‘grote beer’.

14 oktober Bodmin Moor, The Hurlers, Lydford Gorge.

15 oktober Via Whistman’s Wood rijden we terug naar Bristol.

Op reis: We overnachten in Trevadlock Manor in verschillende cottages in een eigen kamer. De maaltijden gebruiken we zoveel mogelijk in restaurants in de omgeving. Wij zorgen voor het ontbijt. We reizen met een busje.

Kosten: €1.595 euro inclusief het vervoer ter plaatse, de toegangen, het onderdak, de maaltijden, organisatie en begeleiding. Niet inbegrepen zijn de vlucht en eigen consumpties. Over het bedrag wordt geen BTW berekend, Splendid is aangesloten bij het CRKBO.

Aantal deelnemers: 8-12

 

Over de begeleiders

Jenny Elissen heeft een lange historie in advertising. Ze was CEO van TBWA Nederland. Ze is nu impact investor, boardroom consultant en bestuurder van Naga foundation, United succes en de impact investors club Pymwymic in Nederland. Daarnaast co-auteur van het boek PerfectWorldPrinciple waarmee ze grote merken zoals onder andere AH, SNS, Reaal, Plan, Gulpener helpt met transformatieprocessen na het langzaam instorten van de bestaande systemen. Doel is het  ontwikkelen van een strategie met “hart en ziel”.

 

Tjeerd Gorter is van origine fysisch geograaf. Hij heeft 10 jaar in het bodemonderzoek en in de milieu-effectrapportage gewerkt. Vervolgens heeft hij jarenlang als leraar en later als directeur bij de grootste school in Nederland op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bewustzijns- en intuïtieve ontwikkeling gewerkt. In 2012 is hij weer voor zichzelf begonnen, eerst met het leiden van reizen, waarin hij de fysische geografie combineerde met het leraarschap bewustzijnsontwikkeling en ook weer als trainer in de Splendid-opleidingen en -reizen.

 

Op school hebben we geleerd te leren over afzonderlijke vakken en vakgebieden. Echter, het leven en de bronnen waar je uit kunt putten zijn veel grootser. Hier gelden andere universele wetmatigheden. De kennis van onze verre voorouders hierover is door onder andere de rationalisatie enigszins in de vergetelheid geraakt, maar is tegelijkertijd onmisbaar voor de transformaties in onze