Portugal

Oeroude Megalieten met de nodige boodschappen voor onze tijd!

Deze week reizen we door het mystieke Portugal en onderzoeken we oeroude culturen. Portugal kent een groot aantal megalithische monumenten, waarvan een deel wel eens veel ouder zouden kunnen zijn dan we ons nu kunnen voorstellen. Er komt steeds meer informatie boven water over grote, wereldwijde beschavingen rond het einde van de ijstijd. Zijn onder andere in Portugal de resten hiervan vindbaar? Daarnaast is het land ook de bakermat van de tempeliers. Het is een nieuwe reis in ons programma. Ontdek je mee?

Het programma van dag tot dag:

18 april Aankomst in Porto en rijden naar Vila Real, naar Panoias. De constructies lijken wel op de bouwwerken in de Andes…

19 april Rijden naar en bezoek aan Monsanto (‘heilige berg’) met onder andere een ouds Tempelierskasteel op de top

20 april Rijden naar Evora. Een prachtige stad met een oude romeinse tempel. In de omgeving zijn vele megalitische plekken te vinden.


Staande stenen bij Evora

21 april Verder onderzoeken Evora en omgeving

22 april Rijden naar Sintra. ER is hier een overvloed aan bijzondere grotten, tombes, tunnels en zelfs een diepe put.


Tombe bij Sintra


De diepe put in het kasteel bij Sintra

23 April Verder onderzoeken Sintra en omgeving

24 April Rijden naar het zuiden, naar de megalitische constructies van Alcalar

25 April Alcalar en wandelen bij de prachtige kusten

26 April Rijden naar Lissabon en vandaar terugvliegen

Bij alle plekken staan we uitgebreid gezamenlijk stil om er goed op te kunnen resoneren. Het kan zijn dat de informatie nog tijden doorwerkt. De krachtplekken hebben bepaalde thema’s, waarover tijdens de reis dan ook wordt lesgegeven.

Het is een groepsreis, maar tegelijk een prachtig individueel avontuur met en voor jezelf!

Reisperiode18 t/m 26 april
Reisleider Tjeerd Gorter
Kosten €1.575, inclusief overnachtingen, vervoer ter plaatse, maaltijden, toegangen, SGR, Anvr, begeleiding en 'lessen'. Exclusief de reis naar Portugal, hou rekening met €200 - 250 en exclusief €2,50 voor het Calamiteitenfonds. De overnachtingen zijn gebaseerd op een gedeelte kamer. WIl je een kamer alleen dan komt er nog €150 toeslag bij.
Tijdens de reisWe reizen met een busje en slapen in hotels. Er zitten een paar dagen in met veel kilometers door prachtige landschappen.
Opgeven en meer informatieStuur een mail aan info@splendid-life.nl. Wanneer er genoeg deelnemers zijn, dan krijg je een link van HT wandelreizen. Hier kun je je dan formeel inschrijven. Je kunt dan ook de heen- en terugreis boeken. Deelname gaat op volgorde van inschrijving. Het verdient dus aanbeveling om je vlot in te schrijven, bij voorkeur voor 1 februari.