Leiden

Leiden is een oude, oerhollandse stad. Veel water, veel historie, veel cultuur, veel studenten en een open sfeer. De naam Leiden stamt af van het oorspronkelijke Leithon.  Zou het ‘Lei’ in de naam iets met de hier aanwezige ‘leycentra’ (Burcht en Pieterskerk) te maken hebben, zoals in zoveel plaatsen met deze aanduiding erin?
We gaan door deze stad heen wandelen en vinden onze eigen ‘energie-weg’ in. We komen dan uiteraard terecht op de Burcht, een kunstmatige heuvel, recht in het hart van de stad, die in de 9e eeuw als toevluchtsoord voor mens en vee is opgeworpen. In later tijden werd hier een burcht gebouwd. We gaan hier uitgebreid zitten tijdens de wandeling en ervaren wat deze heuvel (de Axis Mundi van deze stad) ons te vertellen heeft.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer mooie elementen. Allereerst de binnenstad als geheel die volop historie ademt en waar we heel rustig doorheen wandelen. Het is een afwisseling van monumenten, fraaie stadsgezichten, hofjes en kerken. We staan uitgebreid stil in en bij de Pieterskerk, die ook op een bijzondere plek is gebouwd.

De dag bestaat dus uit een wandeling en intussen al voelend het DNA van deze stad waarnemen. We zullen daartoe regelmatig even stilstaan en onze dicht doen om goed te kunnen ervaren. Bij de Burcht en in de Pieterskerk nemen we daar echt de tijd voor.

Neem kleren geschikt voor de dag mee. Als de weersvoorspelling regenachtig is, neem bijvoorbeeld een paraplu mee, we zijn vooral buiten deze dag! We starten de dag met koffie in hotel d’Oude Morsch bij de Poortbrug. Later tijdens de wandeling zullen we nog wel weer koffie of soep doen, maar geen uitgebreide lunch. Als je dus onderweg iets te eten wilt, neem dan iets mee!

Datum en tijdenZaterdag 9 juni van 10.00 tot circa 15.00
Verzamelen10.00 in hotel d'Oude Morsch
Kosten€35. Zit je in de tweejarige opleiding (vol pakket) of Master dan hoef je niet te betalen. Bijkomende kosten voor iedereen: €3 toegang voor de Pieterskerk en eventuele consumpties.
Energie- en Reisleider van de dagTjeerd Gorter
MeenemenKleren afgestemd op het weer. Mogelijk wat te eten voor onderweg.
OpgevenVia de inschrijvingslink hieronder. Als je in een van de genoemde opleidingen zit, geef je je per mail op.

 

Boeken

Ticket Prijs Aantal
Inschrijving voor de excursie naar Leiden €35,00 Uitverkocht
Inschrijving Leiden voor Splendid Studenten €0,00 Uitverkocht
Algemene Voorwaarden
* Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden