Langs de Overijsselse Vecht, van Dalfsen naar Ommen

Een Splendid Zomerwandeling!

Buiten en in de natuur worden de dingen simpel. Je laadt er op, inzichten komen vaak als vanzelf en je weet opeens de antwoorden op je vragen. Je leeft op de aarde en maakt er deel van uit. In onze ‘moderne’ wereld hebben we ons losgemaakt van de aarde en we zijn vergeten waar we vandaan komen. Met alle gevolgen van dien. Tijd om deze verbinding te herstellen. Het is gezond voor ‘lichaam en geest’. Dat gaat niet door te denken, maar gewoon door te genieten en bewust af te stemmen op de aarde en de natuur. Doe mee aan een of meer van de vijf Splendid Zomerwandelingen. Iedere wandeling voert je weer door een geheel eigen, typisch Nederlands landschap. Verrassend trouwens hoe zo’n klein land zoveel diversiteit heeft!

Iedere wandeling starten we door even stil te staan en bij jezelf te komen. Je krijgt een focus voor de wandeling mee en zo nu en dan staan we weer even stil om te voelen en te genieten, door af te stemmen op een plek, een boom, de lucht, een vraag of wat zich maar voordoet! Wandel je mee?

Van Dalfsen naar Ommen

Het vechtdal is in de ijstijden ontstaan om het vele water van de gletsjers af te voeren, tussen de hogere gebieden van Drenthe en Twente. Op de hogere zandgronden vinden we het typische esdorpenlandschap met akkerbouwcomplexen. Langs de rivier lagen graslanden. De rivier zelf was tot in de 19e eeuw een belangrijke transportas voor de handel.

We volgen deze dag het prachtige Vechtdalpad vanaf Station Dalfsen naar Ommen. Het eerste deel lopen we ten noorden van de IJssel. Halverwege steken we over en lopen via Vilsteren naar station Ommen, waar je weer op de trein kunt stappen.
We resoneren op de stroom van de rivier en staan stil bij de verschillende landschapselementen.

Datum en tijdZondag 15 juli, start om 10.00 bij station Dalfsen
Route en afstandDalfsen - Ommen, 16 kilometer
Landschaps- en energiegidsTjeerd Gorter
MeenemenLunch, iets te drinken, kleding aangepast op weer, wandelschoenen
Zomerprijs€25
De wandeling hoort niet bij het opleidingsexcursieprogramma.
Voor wie?Voor iedereen