Langs de Geul en door het Limburgse Heuvelland

Een Splendid Zomerwandeling!

Buiten en in de natuur worden de dingen simpel. Je laadt er op, inzichten komen vaak als vanzelf en je weet opeens de antwoorden op je vragen. Je leeft op de aarde en maakt er deel van uit. In onze ‘moderne’ wereld hebben we ons losgemaakt van de aarde en we zijn vergeten waar we vandaan komen. Met alle gevolgen van dien. Tijd om deze verbinding te herstellen. Het is gezond voor ‘lichaam en geest’. Dat gaat niet door te denken, maar gewoon door te genieten en bewust af te stemmen op de aarde en de natuur. Doe mee aan een of meer van de vijf Splendid Zomerwandelingen. Iedere wandeling voert je weer door een geheel eigen, typisch Nederlands landschap. Verrassend trouwens hoe zo’n klein land zoveel diversiteit heeft!

Iedere wandeling starten we door even stil te staan en bij jezelf te komen. Je krijgt een focus voor de wandeling mee en zo nu en dan staan we weer even stil om te voelen en te genieten, door af te stemmen op een plek, een boom, de lucht, een vraag of wat zich maar voordoet! Wandel je mee?

Van Gulpen naar Epen, via de Heimansgroeve naar Sippenaken en via de heuvels weer naar Epen


Dit gebied is natuurlijk uniek voor ons vlakke Nederland. De streek kent een prachtige afwisseling van heuvels en beekdalen. Deze wandeling is de Geul onze gids. We pakken dit bij Gulpen op en lopen via Epen naar de zuidgrens van ons land. Op het eind laten we het natuurlijk niet na het oudste stukje Nederland aan te doen, de Heimansgroeve met gesteente van 280 miljoen jaar oud.


Datum en tijd10 juli, start om 10.00 in Epen
Route en afstandRondwandeling door het Geuldal en via de Heuvels terug, 10-12 kilometer
Landschaps- en energiegidsTjeerd Gorter
MeenemenLunch, iets te drinken, kleding aangepast op weer, wandelschoenen
Zomerprijs€25
De wandeling hoort niet bij het Splendid opleidingsprogramma
Voor wie?Voor iedereen

Boeken

Ticket Prijs Aantal
Wandeling Geuldal €25,00 Uitverkocht
Algemene Voorwaarden
* Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden