Zee, strandwallen, vlaktes, putten en bedevaartsplekken bij Heiloo

Een Splendid Zomerwandeling!

Buiten en in de natuur worden de dingen simpel. Je laadt er op, inzichten komen vaak als vanzelf en je weet opeens de antwoorden op je vragen. Je leeft op de aarde en maakt er deel van uit. In onze ‘moderne’ wereld hebben we ons losgemaakt van de aarde en we zijn vergeten waar we vandaan komen. Met alle gevolgen van dien. Tijd om deze verbinding te herstellen. Het is gezond voor ‘lichaam en geest’. Dat gaat niet door te denken, maar gewoon door te genieten en bewust af te stemmen op de aarde en de natuur. Doe mee aan een of meer van de vijf Splendid Zomerwandelingen. Iedere wandeling voert je weer door een geheel eigen, typisch Nederlands landschap. Verrassend trouwens hoe zo’n klein land zoveel diversiteit heeft!

Iedere wandeling starten we door even stil te staan en bij jezelf te komen. Je krijgt een focus voor de wandeling mee en zo nu en dan staan we weer even stil om te voelen en te genieten, door af te stemmen op een plek, een boom, de lucht, een vraag of wat zich maar voordoet! Wandel je mee?

De wandeling rond Heiloo

Heiloo ligt op een van de oude strandwallen langs de kust. Omdat dit de hogere delen van het landschap betrof was hier al heel vroeg bewoning. Heiloo is ook de plaats van het bedevaartcentrum Onze Lieve Vrouwe ter Nood. Deze dag lopen we vanaf station Heiloo naar het bedevaartcentrum en vandaar via het apenlandschap van de voormalige strandvlaktes naar de Adelbertusakker. Op deze plek was ooit een bron. Daarna trekken we de duinen in en lopen langs de zee en vandaar weer landinwaarts, via een voormalige houten cirkel bij het Maalstroom en het mooie Witte Kerkje naar station Heiloo.

De route:

Datum en tijdVrijdag 17 augustus, start om 10.00 bij station Heiloo
Route en afstandRondom Heiloo, zie kaartje, 20 kilometer
Landschaps- en energiegidsTjeerd Gorter
MeenemenLunch, iets te drinken, eventueel zwemspullen, kleding aangepast op weer, wandelschoenen
Zomerprijs€25
De wandeling hoort niet bij het Splendid opleidingsprogramma
Voor wie?Voor iedereen

Boeken

Ticket Prijs Aantal
R0ndwandeling Heiloo €25,00 Uitverkocht
Algemene Voorwaarden
* Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden