Langs het Drakenpad van Den Bosch


Vroeger bestond de streek van Den Bosch uit moeras met een aantal verhogingen in de vorm van donken (rivierduinen). Op deze donken hebben logischerwijze de eerste menselijke activiteiten plaatsgevonden. De markt, met de oude put en het beeldje van Maria op een pilaar ligt op zo’n de donk. Deze plek is feitelijk de echte kern van Den Bosch, de plaatselijke ‘navel van de wereld’ of Omphalos.
Volgens de verhalen loopt er een energiebaan recht door het puthuisje op de markt en door de St. Jan, het zogenaamde drakenpad, afkomstig uit Engeland en doorlopend via de Harz tot in Mongolië. De draak is een oeroud symbool dat onder andere staat voor transformatie en levensenergie. Vaak wijst aanwezige symboliek van draken erop dat het hier om oeroude plaatsen gaat, die teruggaan tot in de tijd van de meer matriarchale samenlevingen, ver voor het Christendom.

We volgen deze dag het drakenpad vanaf het station (bij het drakenbeeld), via het puthuisje op de Martk tot de St Jan (Mariakapel, voormalige Keltische bron). We gaan uitgebreid bij en op deze plekken stilstaan en energie stromen.

Over de hele wereld komen zogenaamde ‘drakenlijnen’ voor, banen van energie, verdichtingen van het elektromagnetisch veld. Op deze lijnen vind zowel in het horizontale als in het verticale vlak uitwisseling van energie plaats. Van oudsher wist de mens deze energie op destijds heilige plekken de energie te bundelen en te versterken met intentie. Je zou dit ‘de adem van de aarde’ kunnen noemen.

DatumZaterdag 10 maart
Programma11.00 verzamelen in Starbucks van station Den Bosch
12.00 - 15.00 lopen langs het Drakenpad
Neem zelf eventueel een broodje mee. Onderweg is er een koffie/thee/sanitaire stop met -als je wilt- een Bossche Bol
GidsTjeerd Gorter
Kosten€35 voor niet-Splendid-studenten
OpgaveSchrijf je hieronder in. Zit je in een van de opleidingen? Stuur dan een mail!

Boeken

Ticket Prijs Aantal
Deelname Excursie €35,00 Uitverkocht
Algemene Voorwaarden
* Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden