Kampeerreis Bretagne

Langs oeroude stenen en prachtige kusten

Bretagne is het land van de menhirs en de stenenrijen van Carnac. Doel ervan is de archeologen nog steeds onduidelijk. Als je gericht deze plekken gaat ervaren, dan ontstaat daarentegen wel degelijk een beeld… Deze volkeren leefde anders met de aarde samenen beschikten over een kennis over het land die we reeds lang verloren zijn. Tijd om deze kennis weer op te halen en je ‘mee op te laden’.

Bretagne is ook het land van de mysteries over Arthur en Merlijn, nog te voelen in het Foret de Paimpont, wat naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde is als het mysterieuze woud van Brocéliande. We trekken langs al deze plekken en meer: de ‘eilandtombe’ van Gavrinis met zijn rijke, gegraveerde stenen. Natuurlijk gaan we ook de energie ervaren van Mont St. Michel (op de Apollo/Athene energielijn die loopt van Skellig Michael via Mount St Michael en verderop door Pisa, Siena, Assisi, Delphi, Akropolis, Delos en Israel).

De oeroude wijsheid van mens en aarde ligt hier voor het oprapen!

Het voorlopig programma van dag tot dag is als volgt:

25/8 Aankomst in Bretagne (de heenreis wordt in overlegd bepaald)

26/8 Bezoek Mont St. Michel

27/8 Reizen naar het Bois de Paimpont, via Dol de Bretagne

28/8 Bois de Paimpont met een 1000-jaar oude eik en een aantal steencirkels

29/8 Streek Carnac (1) met de grote alignements van stenen

30/8 Streek Carnac (2) met onder andere tombe van Gavrinis

31/8 Bois de Paimpont en afronding.

1/9 Terugreis

Overnachtingen

We overnachten op campings. De eerste camping zal zijn aan de noordkust in de buurt van Mont St. Michel. Daarna slapen we op een camping nabij het Bois de Paimpont. Dit is in het vervolg van de week de uitvalsbasis.

Er is nog een optie om in de buurt van Carnac een camping op te zoeken. Dat betekent dat het programma qua volgorde nog wat aanpast.

Je kunt je voorlopig via de mail opgeven.

Data25/8 t/m 1/9
ProgrammaZie hierboven op deze pagina. Campings worden nog gereserveerd.
KostenOrganisatiekosten €430. Dit is inclusief kamperen, toegangen, algemene organisatiekosten en HT bijdrage. De reis (erheen en ter plaatse) en de maaltijden zitten er niet bij in.
Lesgeld: €225
ReisleiderTjeerd Gorter
MeenemenKampeeruitrusting!
De reis erheen en ter plaatseWe regelen dit onderling. Opties zijn een busje of auto's vanaf Nederland. Je kunt ook zelf daarheen (trein of vliegtuig) en dan instappen in de gezamenlijke vervoersmogelijkheden. Bij het gezamenlijk rijden verrekenen we uiteraard onderling.