Hunebeddenrondwandeling bij Borger

Onze voorouders wísten met hart en ziel over het leven

17 juni 2020

We wandelen we langs een stuk of 6-7 hunebedden. We starten bij het Hunebeddencentrum in Borger. Onze verre voorouders bouwden deze constructies zeer bewust. Ze waren qua oriëntatierichting afgestemd op de bewegingen van de aarde ten opzichte van het universum. Volgens de archeologen waren het grafkamers. Wij vermoeden, weten eigenlijk wel zeker, dat het gebruik ruimer was. Het waren plekken om bij elkaar te komen en het leven en de speciale momenten ervan te vieren, om besluiten te nemen, etc. Heerlijk om hier een dag lang op deze wijsheid te ‘resoneren’.

We leven in een bijzondere tijd, waar we alleen goed uit gaan komen als we nieuwe, oeroude bronnen aanspreken. De oude strategieeën over hoe we met elkaar en met de aarde om zijn gegaan hebben niet optimaal gewerkt… tijd dus om uit hele andere vaatjes te gaan tappen. Onze voorouders wisten niet alleen met hun hoofd (nog geen 10% van onze capaciteiten), maar letterlijk ook met hart en ziel. Waar we dat verloren zijn? Ergens onderweg waar we alles wat we niet denken te kunnen meten opzij zetten. De aarde is van een bezield wezen tot een klomp steen verworden, beetje gechargeerd.

We hebben echter deze bronnen van het bewustzijn en simpelweg deze levensenergie hard nodig. Op deze dag maak je daar in jezelf kennis mee, maar ook in de hunebedden en in het landschap.

Later in het jaar gaan we nog een keer. Vanwege deze tijd en de specifieke antwoorden die we hier kunnen vinden, individueel en collectief, gaan we ook nu al…

Datum: 17 juni van 10.00 tot ongeveer 16.00.

Begeleiding: Tjeerd Gorter

Voor: iedereen die behoefte heeft om door buiten te lopen weer even helemaal naar binnen te gaan en te genieten van de simpele en tijdloze wereld van de ziel.

Kosten: €40

Meenemen: kleding aangepast op het weer. Iets te eten en drinken.