Friesland: van het Wad naar de terpen

Het was een van de revelaties van het excursieprogramma van 2017, de excursie naar Friesland. Onverwachte energiepareltjes in Friese bodem rijgen zich hier aaneen.

Een groot deel van Friesland is ontstaan door inpoldering van gebieden die regelmatig onder water liepen vanuit de zee. In de excursies proberen we door te dringen tot de kern van het betreffende landschap. We starten deze dag dan ook met een kort bezoek aan het buitendijks gebied. Zo krijgen we een gevoel over de weidsheid en oneindigheid.
De eerste bewoners wierpen terpen op om droge voeten te houden. We bezoeken er een aantal van: onder andere Hogebeintum en Aalsum. We doen natuurlijk Dokkum aan en we eindigen bij de bijzondere mummies van Wiewerd.

Overal concentreren we ons en dringen door in de kracht en helderheid van de plaatsen en gaan schoon en gevuld weer terug.

Datum en tijd21 april, verzamelen om 10 uur in het keldercentrum Noarderleeg. http://www.itfryskegea.nl/Bezoekerscentrum/Kweldercentrum-Noarderleech
Gids en leraarTjeerd Gorter
KostenAls je geen student bij ons bent: €35 en €3 voor de toegang van de kerk in Wieuwerd.
Voor studenten van de Grote Reis (volledig pakket) geldt alleen de toegang van €3 voor de mummies in Wiewerd.
Voor wie? Iedereen
OpgevenHieronder via de site. Splendi studenten kunnen een mail sturen.
MeenemenKleren aangepast aan het weer. Iets te eten/drinken voor onderweg. We gaan wel ergens koffie/soep doen, maar geen uitgebreide lunch. Dat haalt de energie uit de dag.