Wandelen, stilstaan en genieten op de Grebbeberg en in de Blauwe Kamer

Doe mee aan de Beleefweek van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met als thema: Groei mee met de natuur!

Datum: 6 februari van 10.00 tot 15.00

 

Schotse doctoren schrijven natuur voor als medicijn. Dat is niet voor niks en het werkt ook gewoon hier, in je achtertuin, op de unieke Utrechtse Heuvelrug. De natuur en aarde oordelen niet, zijn neutraal en geven je zo de ruimte bij te komen, op te vullen, geïnspireerd te raken en allerlei inzichten te krijgen. Je realiseert je ook wellicht nog eens dat je niet boven de natuur staat, maar er onderdeel van bent.  Dit werkt altijd, ook als je je er niet bewust van bent, maar je kunt dit versterken met een aantal simpele handvatten en technieken om te voelen.

We kiezen voor deze dag een van de meest spectaculaire landschappen van ons land uit, namelijk daar waar de stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug de in de diepte gelegen Nederrijn ontmoet. Juist in deze soort overgangsgebieden is altijd veel te zien, te genieten en te ervaren.

We wandelen over de spectaculaire en veelzijdige overgang tussen de Heuvelrug en het Rivierengebied. We staan regelmatig stil om in stilte (en even met de ogen dicht) af te stemmen op het gevoel dat de verschillende landschaps- en natuurelementen je geven: de rivier, de rivier, de oude ringwal bovenop de Grebbeberg, de bomen, maar ook heel simpel, de lucht en de zon. We nemen je mee in de wereld van wat er onder de met het oog zichtbare wereld is en hoe daar even in kunt opgaan. Je realiseert je misschien weer dat je niet boven de natuur staat, maar er onderdeel van bent. Uiteraard maken we ook contact met de ‘ziel van het gebied’ en je gaat voelen of hier ook een uitnodiging is voor de groei in jouw leven.

Je ervaart deze dag hoe de natuur je altijd en overal een boost kan geven aan je gezondheid en je groei: groei mee met de natuur! Het is een dag van genieten, wandelen, gemak en misschien wel van iets nieuws leren of een onverwacht antwoord op een al dan niet gestelde vraag krijgen. Je krijgt ‘gereedschappen’ mee, die je ook op tochten en reizen elders kunt gebruiken. Een wandeling of reis zal nooit meer hetzelfde zijn…

Praktisch:

Datum en tijd: 6 februari, 10.00 – 15.00

Gids: Tjeerd Gorter. Tjeerd is fysisch geograaf, facilitator op het gebied van intuïtie, energie en bewustzijn, reisleider en auteur van het boek Levend Land. “De aarde is een prachtige plaats vol schoonheid, inspiratie en heling. Laten we haar de plek in ons leven teruggeven die ze verdient en laten we ervan genieten!”.

Opgave: het is nodig je via de mail op te geven in verband met het maximaal aantal mensen. Dit kan bij Tjeerd: info@splendid-life.nl

Kosten: €7,50 (exclusief consumpties)

Verzamelen: 10.00 bij de koffie in Hotel ‘t Paviljoen, Grebbeweg 103-105, 3911 AV Rhenen.

Onderweg: We zullen ongeveer 8-9 kilometer wandelen. Doe kleding aangepast op het weer aan. Omdat we regelmatig even stilstaan, is het misschien fijn een extra laagje mee te nemen. Neem ook iets te eten en/of drinken mee. We starten met koffie en halverwege is er een stop in het Panorama restaurant van de Blauwe Kamer. Daar kun je iets eten of drinken, maar we doen geen uitgebreide lunch.

Deze excursie was oorspronkelijk gepland in oktober, maar kon toen niet doorgaan vanwege de lockdown. Informatie over het Nationaal Park vind je hier.

Alvast nieuwsgierig? Meer weten over het voelen van energie in het veld? Je kunt het online-veldcollege volgen.

Boeken

Datum Ticket Prijs Aantal
Deelname wandeling €7,50 Uitverkocht
Algemene Voorwaarden
* Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden