Door de woestijnen en canyons van de Verenigde Staten

Een rondtocht van 20 april t/m 7 mei


Rijden door de oneindigheid van het woestijngebied in het zuidwesten van de Verenigde Staten is een ervaring die je nooit meer vergeet. Het is bijna onwerkelijk. De ruimte, de wildernis en de oneindigheid trekken in al je vezels. De canyons hebben een woeste schoonheid. Het is ook het gebied van de Indiaanse Pueblo volkeren en van de Navajo’s.

We lichten er een paar elementen uit:

De Pueblo ruïnes en de indianen

Dit zijn resten van de Anasazi, vermoedelijk de voorouders van de huidige Pueblo bewoners. Hun woonplaatsen zijn rond 1100 verlaten, door droogte of oorlog. Hun ruïnes ademen een bijzondere atmosfeer, zeker de kiva’s, hun rituele ruimtes. We nemen veel tijd om dit te doorgronden en te ervaren.

Het gebied wordt tegenwoordig vooral bewoond door de Navajo’s en door de nazaten van de Pueblo bewoners. Dit is voelbaar en zichtbaar en geeft kleur aan het gebied en aan de reis.

De Canyons


Het landschap lijkt soms vlak, maar dan opeens sta je aan de rand van een enorm ravijn. Het hele zuidwesten is ermee bezaaid. De kleuren en de erosievormen zijn onvoorstelbaar.

Sedona

Sedona ligt middenin een gebied waarvan wordt gezegd dat hier zogenaamde vortices zijn, plekken waar de energie ‘de aarde uit- of inspuit’ en waar de oorspronkelijke bewoners, de indianen weet van hadden en ze als rituele plekken gebruikten. In Europa noemen we dit gewoon krachtplekken.

We trekken twee weken lang door dit sfeervolle gebied, door Arizona, Colorado, New Mexico, Utah en een beetje Nevada. We wisselen het rijden door de indrukwekkende natuur af met prachtige tochten en wandelingen door de canyons, we bezoeken een aantal oude pueblo-ruïnes en wandelen door het kleurrijke Santa Fe. Iedere dag staan we bewust stil bij wat we zien, stromen energie en laten de woestijn z’n werk met ons doen.
We realiseren ons dat de afstanden groot zijn, maar het rijden door deze weidsheid is op zich al een genot. We wisselen voldoende af met het maken van prachtige wandelingen in de natuur. Als je terug bent zit de woestijn in je cellen en heb je de nodige spreekwoordelijke jassen uitgedaan…

Een globaal beeld van de zuidelijke en noordelijke helft van de route:

DatumVerblijf inDagprogramma
20/21 aprilPhoenixVlucht Amsterdam - Phoenix
22 aprilSedonaRijden naar Sedona en eerste verkenning gebied
23 aprilSedonaSedona en de vortexen
24 aprilGrand CanyonRijden naar Grand Canyon en tocht
25 aprilPageRijden naar Page en tocht in Antelope Canyon
26 april Monument ValleyRijden naar Monument valley en jeeptour
27 aprilDurangoRijden naar Durango en bezoek aan Mesa Verde
28 aprilLos AlamosRijden naar Los Alamos en bezoek aan Sanctuaria de Chimayo
29 aprilLos AlamosSanta Fe en Bandelier National Monument
30 aprilAlamosaRijden naar Alamosa
1 meiBlack Canyon of the GunnisonRijden naar de Canyon en tocht
2 meiArchesRijden naar Moab en Arches
3 meiEscalanteRijden naar Escalante
4 meiBryce CanyonWandeltocht in Escalante Canyon en een kort ritje naar Bryce
5 meiBryce CanyonBryce
6 meiLas VegasRijden naar Las Vegas
7 meiVlucht Las Vegas - Amsterdam, aankomst 8 mei om 8.15.
Data20 april - 6 mei
Soort reisAutorondreis met overnachting in hotels. Regelmatig wandelingen in de Nationale Parken en bezoek aan bijzondere plaatsen. Het gaat om de ervaring. We doen dus veel meditatie-oefeningen op bijzondere plekken.
Reisleider en trainer Tjeerd Gorter
KostenReiskosten: €2350, onder voorbehoud van wijzigingen in de vluchttarieven.
Organisatiekosten en lesgeld: €595
De reiskosten zijn inclusief, vlucht, toeslagen, vervoer, excursies onder begeleiding in Antelope, Escalante en Monument Valley en een toegangspas voor de Nationale Parken, hotels met een gedeelde kamer, toegangen, ANVR en SGR. Niet inbegrepen zijn alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten en alle tussendoortjes), visumaanvraag en persoonlijke reisverzekering.
De organisatiekosten betreffen de voorbereiding, organisatie, kosten van de reisleider en lesgeld
Wijze van betalingAanbetaling aan Tioga Tours: 15% op moment dat besloten wordt dat de reis doorgaat.
7 weken voor vertrek: de rest
Aanbetaling aan Splendid: €200 op het moment dat besloten wordt dat de reis doorgaat.
7 weken voor vertrek: de rest
VisumDe visumcontrole is daadwerkelijk strenger geworden. We vragen je voordat je je opgeeft de aanvraag al te doen. Dit voorkomt mogelijk teleurstellingen.
Opgeven: Uiterlijk 15 december, in verband met vastleggen van alle reserveringen en voordelige tarieven. Je geeft je eerst per mail bij Splendid op, daarna krijg je de informatie van Tioga.
BenodigdCredit card. De hotels zijn vooruit betaald. Echter, hotels vragen toch een vorm van borg.
Let op:Als je een eenpersoonskamer wilt, dan is er een toeslag!
Mochten we onderweg besluiten nog andere toegangen of excursies dan genoemd te doen, dan komen deze kosten er nog bij. Op dit moment wordt dit overigens niet voorzien.