De Vulkaan Eifel

Een reis voor mannen

Het einde van de laatste ijstijd ging wereldwijd met veel natuurgeweld gepaard, waarschijnlijk ten gevolge van een aantal meteorietinslagen. De hele aarde was ‘in rep en roer’. In de Eiffel barstten vulkanen uit. De kraters en de maaren getuigen hier nog van. Het gebied kent ook grotten, watervallen, warme en koude meertjes, lieflijke en mooie landschappen.

We zullen uitgebreid wandelen en regelmatig stilstaan bij de bijzondere natuurverschijnselen. Zo is het fijn om te resoneren op de vurige, vulkanische ondergrond of stil te zijn in een van de natuurlijke grotten. We doen dit met een groep mannen, simpelweg omdat dat prettig is om te doen en omdat dat helpt om verder in jezelf te zakken, los van alle maatschappelijke verwachtingen, druk en ruis. Alle ruimte om even echt pas op de plaats te maken, te reflecteren waar je staat en hoe je de ongebaande paden van de komende jaren iverder gaat betreden.

Kortom: een weekeind lang wandelen, genieten, vuurtje maken, goed eten en het gewoon simpel en fijn hebben.

Let op!

Deze reis is zowel onderdeel van het Mannenjaar als open voor inschrijving van mannen die het jaar niet volgen. Ben je man en wil je mee? Stuur een mail aan info@splendid-life.nl

Data
15 t/m 18 oktober

Het programma
Het gaat om drie prachtige wandeldagen. Informatie volgt.

Reisleiding Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?
Met eigen vervoer en in overleg vanuit Nederland.

De accommodatie
We slapen in het Ferienhaus Salm, op 13 km van Gerolstein. Klik hier voor informatie over het huis. Je hebt hier een eigen kamer. We hebben het (erg grote) huis voor ons zelf en het vormt een uitstekende uitvalsbasis. We kunnen koken wanneer we willen, we kunnen ook buiten de deur eten.

Aantal deelnemers 8-14

Kosten
Reis- en organisatiekosten: €195
Bijdrage Calamiteitenfonds: €2,50
Lesgeld (als je niet in het mannenjaar zit): €140

De kosten zijn inclusief de overnachtingen  en toegangen, bijdrage HT wandelreizen (ANVR, SGR) en exclusief de reis naar de Eifel toe, ontbijt, lunch en avondeten. Zowel het vervoer als de maaltijden regelen we in overleg.

De prijs is op basis van overnachting in een eenpersoonskamer in het huis met eigen douche en wc.

Aantal deelnemers 8-12

Inschrijven

Stuur een mail aan info@splendid-life.nl. Inschrijving gaat op volgorde van inschrijving. Je krijgt, als de reis definitief doorgaat, later nog een formele inschrijvingslink bij HT-Wandelreizen. Geef bij je inschrijving aan of je een eenpersoons kamer wilt of dat je een 2-persoonskamer wilt delen.

Voorbehoud in verband met Corona

Mochten de omstandigheden wijzigen (lockdowns en dergelijke), dan kan het zijn dat we de reis moeten annuleren. Er zijn dan uiteraard geen kosten.