De krachtplekken van Noordoost Engeland

Langs onbekende parels op de Michael- en Maria leylijn

We reizen al sinds 1992 langs de krachtplekken van Engeland en sinds 2000 nemen we groepen mee naar ons bijzondere buurland. Meestal bezoeken we de beroemde plekken als Glastonbury, Avebury en Cornwall en Devon. De Michael en Maria leylijn vormt steeds de leidraad met soms wat uitstapjes naar plekken als Stonehenge en Tintagel. Ten noordoosten van Avebury komen we eigenlijk nooit, het is onbekend terrein, terwijl de lijn ook hier loopt met talrijke parels van plekken. Tijd om dit gebied te onderzoeken!

Reizen door het Engelse land in continue afstemming met deze energie geeft een gevoel van tijdloosheid, overgave, genegenheid en vertrouwen. Heb je zin in een heerlijk, simpele week vol levensenergie langs magische plekken? Reis dan mee!!

We starten onze tocht in Avebury, waar we twee dagen de tijd nemen om deze magische plek intensief te onderzoeken. Ditmaal nemen we ook plekken mee als Windmill Hill en we proberen Silbury hill te beklimmen. De dagen erna trekken we langzaam oostwaarts, langs plekken met fraaie namen als Ogbourne st Andrews, Ogbourne st. George en Merlin’s Mound.

In Royston kruisen de vrouwelijke en manlijke lijn elkaar en ook nog de Greenwich as, de oeroude Axis Mundi van Engeland. Zomaar een greep uit de andere plekken: Abbey Ruins in Bury St. Edmunds, Eye Castle, de Wandlebury Rings en de St. Mary’s church in Ickleton. In Hopton on Sea zwaaien we de lijn uit bij de St Margareth’s Church.

Over de Michael en Mary Currents

De leylijn bestaat uit twee kruisende energiebanen, levensaders door het landschap. De ene lijn kruist iedere 3 – 5 mijl plekken met Maria kerkjes, bronnen, dalen en de andere lijn kruist steeds plekken gewijd aan St. Michael of aan St. George. Het verhaal van Michael en George en de draak verwijst onder andere naar de levensenergie van de aarde. In vroeger tijden werd dit niet als strijd tussen de heiligen en de draak afgebeeld maar als liefkozing tussen de hemelse en aardse krachten. Dit is later door de orthodoxe kerk vervormd tot een strijd tussen kerk en de oude wijsheid over aarde, hemel en mens. Leylijnen zijn er in allerlei soorten en maten met ook verschillende ontstaanswijzen. Generaliserend zijn het verdichtingen in het elektromagnetisch veld van de aarde. Op veel punten is ook uitwisseling van energie tussen aarde en kosmos en ook het gebruik van de plek heeft invloed op de sfeer en kwaliteit en soms zelfs de ligging. Op het kaartje (uit The Sun and The Serpent) is het noordoostelijke deel afgebeeld, het doelgebied van de reis.

Praktische gegevens van de reis

Data: 18 t/m 25 augustus.

Reisleider: Tjeerd Gorter

Reis: We vertrekken op 18/8 met een busje heen, startpunt Utrecht. De terugreis is op 25/8. We steken het kanaal over via Calais-Dover en rijden dan direct naar de eerste camping

Verblijf: We verblijven op twee campings.
Oxford Oak Camping
Karma Farm Campsite
Je hebt hiervoor een tentje nodig en slaapbenodigdheden. Het kan handig zijn een brandertje mee te nemen voor thee en koffie en bord en bestek. Ontbijt regelen we ter plaatse, net als de lunch (de ene keer zal dit een lunchpakket zijn, de andere keer lunchen we in een cafe, weer een andere keer een combinatie. Je kunt dit zelf ook wat sturen. De avondmaaltijden zullen we zoveel mogelijk buiten de deur doen, omdat dit veel geregel en tijd scheelt.

Voor wie: De reis is voor iedereen geschikt die het leuk vindt te reizen en om op krachtplekken te ‘mediteren’ of dit te leren. Onderweg doen we veel ‘binnenwerk’: intuïtieve oefeningen om de plekken ook echt goed te ervaren en om wat je ervaart een plek te kunnen geven. Een reis als deze geeft vaak mooie veranderingen in je leven…

Kosten:
• Organisatiekosten: €435 en €2,50 voor het Calamiteitenfonds, dit is inclusief overnachtingen, de reis (overtocht, huur bus, benzine, toegangen) en de bijdragen voor SGR en ANVR. Niet inbegrepen zijn alle maaltijden en tussendoortjes. Als je op eigen gelegenheid en met eigen vervoer reist, overleg dan even over aanpassing van de kosten en over je reisschema.
• Lesgeld: €225. Geef je je voor 10 juni op, dan krijg je €35 korting op het lesgeld.
Aantal deelnemers: 6-8. Mochten er meer mensen mee willen, dan kan dat en wel met eigen auto’s of met huurauto’s In Engeland. Dit regelen we in overleg.

Inschrijven: Stuur een mailtje aan info@splendid-life.nl. Je ontvangt dan een inschrijvingslink.