Het oeroude en levende land van Twente

De krachtplekken liggen hier voor het oprapen!

Nederland is prachtig…! Je realiseert je dat nog eens extra goed als je door het uiterst gevarieerde en geologisch zeer complexe stuwwallenlandschap van Twente reist, met z’n bronnen, de vele beekjes, oeroude bomen, kerkjes, heuvels en waar oeroude volksverhalen nog zeer levend zijn. Het landschap en de mens zijn hier nauw verweven en dat is zeer voelbaar. Reden genoeg voor een dag in het veld om dit rijke gebied op een bijzondere manier te verkennen!


Grafheuvels bij Vasse

We beginnen bij de bronnen en de grafheuvels bij Vasse en trekken rond in de omliggende stuwwal-, veen- en beekdalgebieden.  Daarna rijden we door naar de  Kroezeboom bij Fleringen (een 400 jaar oude, levende eik. We eindigen de dag op de Tankenberg, waar ooit de Germaanse Godin Tanfana aanbeden werd. Op alle plekken gaan we gezamenlijk concentreren op de energie van iedere plek en onderzoeken we hoe die voor ieder van ons persoonlijk doorwerkt.

Een dag om te resetten door in de wijsheid van de natuur en van onze zeer vroege voorouders te duiken.


Op de Isterberg

Mocht Duitsland alweer open zijn, dan zullen we ook de Isterberg aandoen.

Praktisch

Datum: Donderdag 29 oktober van 10.00 tot ongeveer 17.00.
Kosten: €40, exclusief lunch of koffie (zie onder ‘Meenemen’).
Deelname: Voor iedereen
Leraar/reisleider: Tjeerd Gorter.
Hoe reizen we door Twente? We rijden met eigen auto’s en houden -buiten de auto’s- gepaste afstand. Zie onder ‘Opgave’ voor de organisatie. De verzamelplaats maken we nog bekend.
Meenemen: Eigen lunch. We zullen ook ergens koffie drinken. Je kunt er ook voor kiezen daar te eten.
Aantal deelnemers: Maximaal 16
Opgave: Je kunt je hieronder opgeven. Wil je bij je inschrijving aangeven of je een auto tot je beschikking hebt en hoeveel mensen daar inclusief jezelf in kunnen?


De Kroezeboom