Boeking Test 2

Ervaar deze prachtige, oude stad!

Wellicht ken je de oude binnenstad van Utrecht en weet je iets van haar geschiedenis. We laten je vooral ook de energie voelen op verschillende bijzondere locaties in het centrum van deze stad zodat je zelf de essentie van die plekken kunt ervaren. We beginnen bij een plekje vlak naast de Domtoren waar twee lelijken elkaar kruisen. Daarna lopen we de binnenstad door langs een keur van mooie en bijzondere plekken.  Bij voldoende belangstelling starten we voorafgaande aan de excursie bij DOMunder, 350 m2  aan speciale ruimtes onder de grond van het Domplein, waar je letterlijk door de lagen van geschiedenis heen loopt.

IMG_3286

Utrecht, het centrum van het land, gelegen op een kruising van wegen, spoor en water. De stad is ontstaan als Romeinse legerplaats aan de noordgrens van het Rijk op een eilandje tussen twee Rijnarmen bij een doorwaadbare plaats. Vanaf hier vertrokken handelsmissies over de Rijn naar Katwijk voor de oversteek naar Engeland. Naast handel is een ander kenmerk van de stad dat het altijd een religieus centrum is geweest. Het Keltische christendom waarin een grotere gelijkheid was tussen man en vrouw is vanuit Ierland naar Iona gebracht, van daaruit naar Glastonbury en uiteindelijk vanuit daar via Utrecht Europa in. Later werd de stad de zetel van de Rooms katholieke Aartsbisschop. De binnenstad heeft zeer veel kerken en was –na Rome- eeuwen lang het belangrijkste religieuze centrum van Europa.

Veel van dit alles speelde zich af op het ‘postzegeltje’ op en rond het huidige Domplein. Alle reden om hier eens uitgebreid rond, boven en onder te kijken en deze prachtige stad eens anders te ervaren!

Praktische gegevens

Datum: Zaterdag 28 januari 2017

Programma:

10.30 Optioneel: DOMunder

12.00 Verzamelen onder de Dom, meditatie naast de Dom

12.30 – 15.30 Wandeling door de binnenstad

Neem zelf eventueel een broodje mee. Onderweg is er een koffie/thee/sanitaire stop.

Gids: Tjeerd Gorter. Tjeerd is verknocht aan deze ‘stad der steden’ en is daarnaast al weer vele jaren ‘energetisch reisleider’ en leraar bewustzijnsontwikkeling.

Kosten: €35.

Wil je ook DOMunder bezoeken? De toegang hiervan is €10 – €20, afhankelijk of we een privé-rondleiding doen. Voor studenten van de opleiding: de toegang tot de DOMunder experience is niet inbegrepen bij de excursie.

Opgave: Schrijf je in via de site. En geef daarbij ook aan of je belangstelling hebt voor een DomUnder excursie.Let op, hoe later je je opgeeft hoe minder je zeker bent van een plekje bij DOMunder als je daarbij wilt zijn. We gokken dat als je je voor kerst opgeeft dit nog wel op tijd is.

Boeken

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.