Bad Bentheim en de Isterberg

Krachtplekken in de zandsteen rotsen!

Klik hier voor een impressie van de excursie!

Rijdend uit Twente in de richting van Duitsland, doemen al kort na de grens steile rotswanden op met daarop het markante kasteel van Bad Bentheim. Hier beginnen de voorlopers van het Teutoburgerwald. 70 miljoen jaar geleden maakte dit gebied deel uit van het kustgebied van de toenmalige Noordzee. De zandige kustafzettingen van destijds zijn later versteend tot de gelijknamige Bentheimer Zandsteen. De steenwinning heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van dit gebied. In het hele excursiegebied zijn aanwijzingen gevonden van bewoning en gebruik van het gebied tot wel 7000 jaar voor de jaartelling.

Voor ons is van belang dat de rotsen de nodige mooie krachtplekken herbergen, waarop het bijzonder aangenaam vertoeven is. Genoeg stof voor een mooie dagexcursie.

We starten de dag (na de koffie…) op de rotsen naast het kasteel van Bad Bentheim. In het kasteel gaat de aandacht vooral uit naar de 23 meter diepe bron en naar de Katharinenkapel. In de middag rijden we naar de dichtbij gelegen Isterberg met prachtige zandsteenformaties. De verschillende rotsen hebben illustere namen als Duivelsrots, Offersteen of Zevenslaper. Dit gebied was in de prehistorie vrijwel zeker een belangrijke (rituele) plaats voor de volkeren van destijds.

De hele dag door ‘stromen we energie’ en resoneren we op de wijsheid van de krachtplekken. Een dag om, gefaciliteerd door de natuur, weer heel dicht bij jezelf en je eigen antwoorden te komen en natuurlijk om te genieten van het mooie landschap.

Je kunt je hieronder opgeven.

Datum en tijdZaterdag 26 mei van 10.00 - 16.00
VerzamelplaatsBij de koffie bij Bäckerei und Konditorei Musswessels op het pleintje ingesloten
door de Schlosstrasse en de Apotheker-Drees-Strasse. De parkeerplaats van de Burg (P Burg) is 10 minuten lopen hiervandaan, je moet even langs de burcht lopen richting centrum. Op deze
parkeerplaats kun je de hele ochtend voor €2 parkeren (betalen met munten).
GidsTjeerd Gorter
Kosten€40 voor Niet-Splendid-studenten, dit is inclusief de toegang
tot het kasteel, maar exclusief reiskosten, koffie, thee en dergelijke
ter plaatse. Voor Splendid studenten uit de opleiding met een
volledige pakket zijn de kosten €5 (toegang kasteel)
MeenemenIets te eten en drinken voor onderweg. We zullen rond de lunch
wel ergens koffie en iets kleins doen, maar niet al te lang.

Boeken

Ticket Prijs Aantal
Excursie Bad Bentheim (voor niet-Splendid-studenten) €40,00 Uitverkocht
Excursie Bad Bentheim voor Splendid Studenten (bedrag betreft de toegang tot het kasteel) €5,00 Uitverkocht
Algemene Voorwaarden
* Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden